Hrvatsko arheološko društvo, Newsletter  #5. 20.08.2015. 
View this email in your browser

Newsletter HAD-a

ZNANSTVENI SKUP ŠIBENIK

Znanstveni skup i godišnja skupština HAD-a 

Rezultati arheoloških istraživanja na prostoru Šibensko-kninske županije.


6. - 9. listopada 2015.

Na stranicama Društva nalazi se  preliminarni program skupa. Program možete pogledati ovdje.

Smještaj za sudionike skupa biti će u hotelu Vrata Krke -> http://vrata-krke.hr/

Prijave za smještaj moguće su do 1.9.2015. na e-mail Društva.

Priopćenja s projekcijama smiju trajati najviše 15 minuta. Društvo predavačima u hotelu plaća jedno noćenje s doručkom, u dvokrevetnim sobama. Predavači koji su ujedno i članovi Hrvatskog arheološkog društva ne plaćaju kotizaciju, a za ostale sudionike ona iznosi 100 kuna (ukoliko je uplaćena na račun Društva do 1.6.2015.). Nakon navedenog datuma kotizacija za sudjelovanje na skupu iznosi 200 kn.

hrvatsko.arheolosko.drustvo@zg.t-com.hr
jbalen@amz.hr

Dodjela nagrada za 

2014. godinuMolimo članove da u skladu s Pravilnikom o nagradama Hrvatskog arheološkog društva predlože kandidate za  nagrade  Hrvatskog arheološkog društva. Pismeno obrazloženi prijedlozi primaju se do 15. rujna, a mogu se slati na e-mailove jbalen@amz.hr ili hrvatsko.arheolosko.drustvo@zg.t-com.hr .
„Don Frane Bulić“ – Nagrada za životno djelo
„Don Šime Ljubić“ – Nagrada za doprinos u radu Društva
„Fra Lujo Marun“ – Nagrada za dostignuća na polju nacionalne arheologije
„Josip Brunšmid“ – Nagrada za jednokratni prinos s područja arheologije, odnosno za izložbu, konzervatorski rad, stručnu ili znanstvenu publikaciju, uvođenje novih metoda, uključivanje arheoloških spomenika u turističku ponudu i povećanje ugleda hrvatske arheologije u Hrvatskoj ili u inozemstvu
Počasni članovi Društva

ZNANSTVENI SKUP

Pozivamo Vas na 3. konferenciju "Methodology and Archaeometry" koja će se održati od 2. do 4. prosinca 2015. na  Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u organizaciji Hrvatskog arheološkog društva i Odsjeka za arheologiju.

Detaljne informacije o konferenciji i predaji sažetaka možete pronaći na stranicama Društva kao i na službenoj stranici konferencije.

Rok za prijavu naslova i sažetaka  je 15 listopada  2015 (maximum 300 riječi)  e-mail za prijavu je metarh@ffzg.hr

VAŽNA OBAVIJEST!

Poštovani članovi!
Prema novom zakonu o udrugama svaka udruga je dužna voditi popis svojih članova s podacima koji sadrži podatke o osobnom imenu (nazivu), osobnom identifikacijskom broju (OIB), datumu rođenja, datumu pristupanja udruzi, kategoriji članstva, ako su utvrđene statutom udruge te datumu prestanka članstva u udruzi, a može sadržavati i druge podatke.
Koristimo ovu priliku da Vas zamolimo, ako već niste da nam što hitnije dostavite ove podatke na email društva. hrvatsko.arheolosko.drustvo@zg.t-com.hr
 

UPUTE ZA NEWSLETTER
 

VAŠE OBAVIJESTI

Vrlo rado ćemo i Vaše obavijesti slati kroz naš newsletter koji će izlaziti tri puta godišnje. Kako bi i Vaše obavijesti, koje Vam šaljemo ovim putem, bile što kvalitetnije molimo Vas da uredništvu olakšate posao te da tekst ne prelazi 700 slovnih mjesta, a za najave izložbi i znanstvenih skupova molimo vas da tekst oblikujte u kratke natuknice. Načelno, kao model možete koristiti prethodni broj Newslettera. Ukoliko su informacije o događanju koje najavljujete postavljene na mrežne stranice molimo Vas nam da nam dostavite i link na njih. Uvijek je ljepše ako je popraćeno fotografijom po Vašem izboru. Također ukoliko imate informaciju da netko od članova društva ne prima newsletter biti ćemo zahvalni ako ga proslijedite te sugerirajte članu da se može prijaviti na listu klikom na predviđeni link na dnu newslettera ili neka valjanu adresu pošalje na službeni mail Društva.
hrvatsko.arheolosko.drustvo@zg.t-com.hr

Zapisinici, izvještaj o radu

godišnja skupština i zapisnik sjednice Središnjeg odbora

Navedene zapisnike možete pročitati na stranici "zapisnici Središnjeg odbora" ili "zapisnici godišnjih skupština". (na stranice možete otići i pritiskom na link)

Izvještaj o radu Društva možete naći ovdje.

Nove iskaznice

Društvo je izradilo nove iskaznice!
Nove članske iskaznice i markice  su poslane članovima koji su podmirili članarinu za tekuću (2015.) godinu.

Izdanja Hrvatskog arheološkog društva rok za predaju

Podsjećamo vas da su se prilozi za iduća Izdanja Hrvatskog arheološkog društva „Arheološka istraživanja u porječjima Kupe, Korane, Mrežnice i Dobre“ primali do 1. travnja 2015. Ukoliko želite predati rukopis učnite to što prije. Rukopis treba dostaviti isključivo na CD/DVD-u, ili pak poslati na e-mail Društva
Our mailing address is:
hrvatsko.arheolosko.drustvo@zg.t-com.hr
arhiv newslettera možete pratiti na stranicama društva
http://www.hrvatskoarheoloskodrustvo.hr/

unsubscribe from this list    update subscription preferences 

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*