Izvješće o radu Društva u 2012!

OVDJE možete pročitati izvješće o radu Društva u 2012. Izvješće obuhvaća djelovanje Društva u razdoblju između dvije godišnje skupštine.

 

Zapisnici s redovitih Skupština i godišnje Skupštine!

Zapisnici s redovitih Skupština dostupni su OVDJE.

Zapisnik sgodišnje Skupštine Društva dostupan je OVDJE.

 

Sažetak skupa održanog na Lošinju

Galerija i Izdanja uskoro dostupni!

Dragi posjetitelji!

Radimo na ažuriranju stranica i dopunjavamo sadržaje!

Trenutačno je aktivna samo jedna galerija kojoj možete pristupiti odlaskom na O V A J link.

Dodajemo i Izdanja HAD-a u *.pdf obliku! Trenutačno su dostupna Izdanja HAD-a, vol. 10-13, 1976. kojima možete pristupiti odlaskom na O V A J link.

 

Promjena mjesta održavanja skupa na Lošinju

Došlo je do promjene mjesta održavanja skupa u Lošinju; program i informacije o smještaju su ažurirani i nalaze se na linku "Znanstveni skup na Lošinju".

 

Prijedlozi za društvene nagrade

Molimo članove da u skladu s Pravilnikom o nagradama Hrvatskog arheološkog društva predlože kandidate za ove nagrade:
• „Don Frane Bulić“ – Nagrada za životno djelo
• „Josip Brunšmid“ – Nagrada za jednokratni prinos s područja arheologije, odnosno za izložbu, konzervatorski rad, stručnu ili znanstvenu publikaciju, uvođenje novih metoda, uključivanje arheoloških spomenika u turističku ponudu i povećanje ugleda hrvatske arheologije u Hrvatskoj ili u inozemstvu
• Počasni član Društva


Pismeno obrazloženi prijedlozi primaju se do 15. rujna, a mogu se slati na e-mailove (jbalen@amz.hr ili hrvatsko.arheolosko.drustvo@zg.t-com.hr) ili na adresu Društva.

 

 

Poziv na znanstveni skup i godišnju skupštinu Društva

Ovogodišnje okupljanje Društva održati će se u Malom Lošinju od 1. do 5. listopada. Suorganizacija Znanstvenog skupa i Godišnje skupštine povjerena je Lošinjskom muzeju. Utvrđena je tema skupa: Arheologija na otocima. Za glavnu temu skupa primaju se prijave najkasnije do 1.6. Rezultati novih istraživanja prezentirati će se putem sekcije Postera.

Priopćenja smiju trajati 15 minuta zajedno s projekcijama. Društvo predavačima plaća jedno noćenje s doručkom u hotelu, u dvokreventim sobama. Predavači koji su članovi Hrvatskog arheološkog društva ne plaćaju kotizaciju, a za ostale sudionike ona iznosi 200 kuna. Prijave za sudjelovanje na skupu primaju se do 1. rujna na adresu Društva (Tomašićeva 6) ili e-mail tajnice Društva (jbalen@amz.hr).

pširnije obavijesti o prometnim vezama i smještaju kao i sažetci i raspored predavanja Oobjavit će se na web stranicama Društva (www.hrvatskoarheoloskodrustvo.hr).

 

Zapisnik s prve redovite sjednice središnjeg odbora

Donosimo zapisnik s prve redovite sjednice Središnjeg odbora Društva održane održana je 28. veljače 2012. u prostorijama Društva u Zagrebu, Tomašićeva 6, s početkom u 10 sati. Cijeli zapisnik možete pročitati OVDJE.

 

Dosadašnji dobitnici nagrada Društva

Popis dosadašnjih dobitnika nagrada možete preuzeti OVDJE.

 

Dodjela nagrada za 2011. godinu

U Palači Matice Hrvatske, Strossmajerov trg 4, 28. veljače 2012. s početkom u 13 sati dodijeljene su Nagrade Društva za godinu 2011. našim uglednim članovima. U ime Ministarstva kulture RH dodjeli Nagrada nazočila je načelnica Odjela za muzejsku i galerijsku djelatnost Eva Brunović.

VIŠE >>

 

povratak na vrh >>