Donosimo zapisnike sa sjednica Središnjeg odbora

 

Dodatne informacije za skup u Vukovaru

Vinkovci – Vukovar
06:10 - 06:35
21:20 - 21:50

Vukovar – Vinkovci
06:33 - 06:53
11:15 - 12:00
21:30 - 21:55

Plakat za skup u Vukovaru

 

Sažeci predavanja skupa Društva u Vukovaru

 

Program skupa Društva u Vukovaru

 

 

Privremeni program skupa Društva u Vukovaru

Skup Društva u Vukovaru

Društvene nagrade

 

Molimo članove da u skladu s Pravilnikom o nagradama Hrvatskog arheološkog društva predlože kandidate za ove nagrade:

  • „Don Frane Bulić“ – Nagrada za životno djelo
  • „Josip Brunšmid“ – Nagrada za jednokratni prinos s područja arheologije, odnosno za izložbu, konzervatorski rad, stručnu ili znanstvenu publikaciju, uvođenje novih metoda, uključivanje arheoloških spomenika u turističku ponudu i povećanje ugleda hrvatske arheologije u Hrvatskoj ili u inozemstvu
  • Počasni član Društva

Pismeno obrazloženi prijedlozi primaju se do 15. rujna, a mogu se slati na e-mailove (jbalen@amz.hr  ili hrvatsko.arheolosko.drustvo@zg.t-com.hr) ili na adresu Društva.

 

Znanstveni skup, godišnja i izborna skupština u Vukovaru

Kako je odlučeno na Godišnjoj skupštini održanoj u Lošinju, ovogodišnje okupljanje održati će se u Vukovaru od 7. do 11. listopada. Suorganizacija Znanstvenog skupa i Godišnje skupštine povjerena je Gradskom muzeju Vukovar. Utvrđena je tema skupa: Arheologija na Dunavu Za glavnu temu skupa primaju se prijave najkasnije do 1.6. Rezultati novih istraživanja prezentirati će se putem sekcije Postera.
Priopćenja smiju trajati 15 minuta zajedno s projekcijama. Molimo autore da do 1. lipnja za glavnu temu skupa, kao i za sekciju Posteri dostave na adresu Društva (Tomašićeva 6 ili e-mail tajnice Društva: jbalen@amz.hr) naslov i sažetak priopćenja.
Opširnije obavijesti o kotizaciji, prometnim vezama, smještaju i dr. objavit će se na web stranicama Društva uskoro.

 

Prva redovita sjednica Središnjeg odbora Društva

Suradnja u Obavijestima

Izvješće o radu Društva tijekom 2012. godine

 

 

Dodjela Nagrada Društva za 2012. godinu

U Palači Matice Hrvatske, Strossmajerov trg 4, 7. ožujka 2013. s početkom u 13 sati dodijeljene su Nagrade Društva za godinu 2012. našim uglednim članovima.

Nagrada za životno djelo “Don Frane Bulić” ove godine nije dodijeljena, jer Društvo nije zaprimilo niti jedan prijedlog. Godišnja nagrada “Josip Brunšmid” dodijeljena je Tajani Sekelj Ivančan za knjigu „Podravina u ranom srednjem vijeku“ i Domagoju Tončiniću za monografiju  „Spomenici VII. Legije na području rimske provincije Dalmacije“.
Diploma počasnog članstva uručena je Korneliji Minichreiter.
Brojni uzvanici na svečanoj dodjeli Nagrada mogli su uživati i u glazbenom dijelu programa. Pijanistica Tamara Jurkić Sviben i ovoga je puta obogatila svečanu dodjelu Nagrada izborom djela.

 

Članarina

 

www.cultureshutdown.net

Posjetite stranicu www.cultureshutdown.net na kojoj možete saznati više o problemima s kojima se susreću kulturne institucije u Bosni i Hercegovini!

 

Poziv na dodjelu nagrada i diploma za 2012.

Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na dodjelu nagrada i diploma Hrvatskog arheološkog društva za godinu 2012. Godišnja Nagrada “Josip Brunšmid” biti će uručena Domagoju Tončiniću za monografiju  Spomenici VII. Legije na području rimske provincije Dalmacije i Tajani Sekelj Ivančan za knjigu Podravina u ranom srednjem vijeku.
Diplome počasnog članstva Društva bit će predane Anti Rendiću-Miočeviću i Korneliji Minichreiter.
Svečana dodjela nagrada i diploma bit će u četvrtak, 7. ožujka o. g. u prostorijama Matice Hrvatske, Strossmayerov trg 4,  s početkom u 13 sati.


Očekujemo da ćete Vašim dolaskom uveličati našu svečanost.