Skup u Korčuli - informacije i privremeni program

Kotizacija za sudjelovanje na skupu (za članove Društva i ostale sudionike) iznosi 35 eura. Predavačima, ukoliko redovito plaćaju članarinu Društvu, iznos kotizacije je umanjen i iznosi 10 eura, dok za predavače koji nisu članovi Društva ili nisu platili članarinu za tekuću godinu ona iznosi 35 eura. Kotizaciju je moguće platiti na žiro račun Društva (IBAN HR 3023600001101512624), uz napomenu KOTIZACIJA ZA SKUP.

Prijave za sudjelovanje zaprimaju se do 15. rujna 2024. Obrazac za prijavu možete preuzeti OVDJE. Sudionici samostalno organiziraju smještaj, no postoji popust za hotelski smještaj: za potrebe smještaja sudionika tijekom održavanja znanstvenog skupa otvoren je poseban kod kojime svaki sudionik, ukoliko želi, može izvršiti rezervaciju samostalno preko web stranice www.aminess.com i to upisom odgovarajućeg datuma boravka, odabirom hotela i upisom koda HAD24. Kod je valjan za hotele Marko Polo by Aminess i Aminess Liburna u periodu od 6. - 12. listopada 2024. prema posebno formiranom cjeniku:
- noćenje s doručkom u 1/2 sobi 45,00 EUR po osobi/noć
- noćenje s doručkom u 1/1 sobi 67,50 EUR po osobi/noć

- polupansion u 1/2 sobi 48,00 EUR po osobi/noć
- polupansion u 1/1 sobi 70,50 EUR po osobi/noć

Kontakt za eventualne upite oko smještaja je Lea Komac.

Uputa za postere: posteri moraju biti dimenzija 70 x 100 cm i prilikom dizajniranja postera potrebno je koristiti jedan od dvaju ponuđenih headera (prvi možete preuzeti OVDJE, drugi OVDJE).

Uputa za predavanja: predavanja traju 15 minuta, a dodatnih 5 minuta rezervirano je za raspravu nakon svakog predavanja. Molimo predavače da se drže propisanog trajanja predavanja!

 

Skup u Korčuli - najava

ZNANSTVENI SKUP HRVATSKOG ARHEOLOŠKOG DRUŠTVA

Vrata Jadrana kroz stoljeća – arheologija južnog Jadrana

U organizaciji Hrvatskog arheološkog društva i Gradskog muzeja Korčula od 7. do 11. listopada 2024. godine održat će se godišnji znanstveni skup pod nazivom „Vrata Jadrana kroz stoljeća – arheologija južnog Jadrana“.
Nakon 33 godina skup Društva ponovno će se održati na otoku Korčuli, ali ovaj puta na istočnom kraju, jer će nam domaćin biti grad Korčula.
U posljednjih tridesetak godina na najjužnijem dijelu hrvatske obale proveden je niz sustavnih i zaštitnih istraživanja koja su značajno unaprijedila dotadašnju sliku ovog prostora od prapovijesti do kasnog srednjeg vijeka. Znanstveni skup „Vrata Jadrana kroz stoljeća – arheologija južnog Jadrana“ izvrsna je prilika za novi pogled na ranija istraživanja i predstavljanje novijih istraživanja i njihovih rezultata stručnoj i znanstvenoj javnosti. Isto tako cilj je naglasiti važnost ovog prostora u širem geografskom kontekstu jer upravo ovuda kroz stoljeća različite kulture, ljudi, predmeti i ideje ulaze u Jadran spajajući tako na najkraći način Sredozemlje sa srcem Europe. Upravo zbog toga se nadamo da ćemo polučiti interes međunarodne znanstvene javnosti te da će nam kolege iz drugih zemalja koje se referiraju na ovaj prostor pomoći da upotpunimo jedinstvenu sliku južnog dijela Jadrana u različitim arheološkim razdobljima.
Uz glavnu temu skupa, održati će se i sesija pod nazivom „Rezultati novih istraživanja“ u kojoj kolege u nešto kraćoj formi (10 minuta) mogu prikazati rezultate arheoloških iskopavanja, multidisciplinarnih istraživanja u sklopu znanstvenih i stručnih projekata, izdavačku i izložbenu  djelatnost i sl. Uz dvije teme primaju se i prilozi za sesiju „Posteri“.
Kotizacija za sudjelovanje na skupu (i članovima Društva i svim ostalim sudionicima) iznosi 35 eura. Predavačima, ukoliko redovito plaćaju članarinu Društvu, iznos kotizacije umanjuje se te ona iznosi 10 eura, dok za predavače koji nisu članovi Društva ili nisu platili članarinu za tekuću godinu ona iznosi 35 eura. Kotizaciju je moguće platiti na žiro račun Društva (IBAN HR 3023600001101512624), uz napomenu KOTIZACIJA ZA SKUP.
Pozivamo sve kolege čiji je istraživački rad bio vezan uz glavnu temu skupa, kao i one koji žele prikazati rezultate svog recentnog rada u okvirima druge teme ili putem Postera, da svojim prilozima doprinesu uspješnosti skupa. Naslovi predavanja i/ili postera uz kraće sažetke primaju se do 1. 6. 2024. na mail Društva (hrvatsko.arheolosko.drustvo@zg.t-com.hr).

Molimo sudionike da si smještaj u Korčuli sami osiguraju. Izbor hotela moguće je naći na: https://www.aminess.com/

Veselimo se Vašem dolasku i do skorog viđenja!

povratak na vrh >>